Alice Cooper och Mötley Crüe

FullSizeRender_1

I måndags var jag på konsert och såg Alice Copper och Mötley Crüe på Eriksson Globe. Alice Copper var förbandet men för mig var det honom jag mest ville se. Jag känner några av bandmedlemmarna, dom är underbara! De har levt hårda rockstjärneliv och är nu lugna familjekillar som bland annat hjälper ungdomar som blir mobbade till ett bättre liv. De är Good People som jag kallar de människor som är lite extra bra för.

Nedan har ni lite info samt bilder från konserten.

Fakta Alice Cooper:

Alice Cooper, född som Vincent Damon Furnier  född den 4 februari i Detroit, är en amerikansk rocksångare och låtskrivare. Alice Cooper var ursprungligen namnet på en rockgrupp där han var sångare. När bandet började få framgångar blev sångaren alltmer förknippad med namne och efter bandets splittring 1974 tog sångaren Vincent ”Vince” Furnier officiellt Alice Cooper som sitt eget namn.

Både bandet Alice Cooper och sångaren Alice Cooper var föregångare för så kallad skräckrock, glamrock och hårdrock. Av gruppens hits före Alice Coopers solokarriär finns No More Mr Nice Guy och School’s out.

Alice Cooper är mycket uppmärksammad för sina storslagna scenshower, där rekvisitan bland annat har bestått av levande ormar, elektriska stolar, monster och bödlar. Han hämtade inspiration från skräckfilmer och blandade in det i hårdrocken för att chockera. Hans sminkning vid liveframträdanden är också välkänd.

Många rockstjärnor, däribland KISS, Marilyn Manson, Lordi och Rammstein har nämnt honom som en stor inspirationskälla. KISS sångare och basist, Paul Stanley och Gene Simmons, har även nämnt i en intervju att det var Alice Cooper som inspirerade dem att bära smink på scen. År 2011 valdes gruppen Alice Cooper in i Rock And Roll Hall Of Fame.

 

Fakta Mötley Crüe:

Mötley Crüe är ett amerikanskt glamrock/heavy metal-band och en av 1980-talets mest populära grupper. Gruppen, består av bland annat Vince Neil (sång), Nikki Sixx (bas), Mick Mars (gitarr) och välkända Tommy Lee (trummor). De är minst lika kända för sin vilda livsstil (väl dokumenterad i den självbiografiska boken som för hits som Kickstart My Heart, Shout At The Devil, Home Sweet Home, Girls Girls Girls, Wild Side och Dr Feelgood. De har sålt ca 100 miljoner album världen över. Bandet splittrades 2015 och detta var deras sista konsert.

 

FullSizeRender

Här med bandet på deras förra besök i Stockholm.

FullSizeRender_1

Gitarristen Tommy Henriksen och jag.

FullSizeRender kopia 3

 

IMG_2630

Alice Cooper spelar.

 

IMG_2641

Man kan inte tro att han är 67 år gammal nu.

 

IMG_2637

Alice och Tommy.

 

IMG_2668

lite blodig slaktardräkt till scenkläder… why not.

 

IMG_2684

Back-stage efter konserten.

 

IMG_2701

Sen var det dags för Mötley Crüe att gå på scenen.

 

IMG_2730

Sångaren Vince Neil åkte ut på en lift bland publiken.

 

IMG_2731 kopia

 

IMG_2713

Tommy Lee åkte upp och ner och spelade trummor i en specialbyggd ställning. Han var väldigt exhalterad över detta, sa att den var en dröm han alltid haft.

 

IMG_2688

Eriksson Globe var fullsatt för denna sista spelning.

 

IMG_2693

Det var en känslosam publik när Vince bad om en tyst minut för de drabbabde av terrorattackerna i Paris. Det var väldigt vackert och känslosamt.

 

IMG_2694

 

 

 

 

 

About the Author : Daga Lamy

0 Comment

Kommentera