Familjefynds fantastiska samarbete med Friends

Nu teamar Familjefynd och Modern Women Media upp för att samla in pengar till Friends. De 20 kronor* det kostar att lägga upp en annons under kampanjperioden går direkt till organisationens viktiga arbete mot mobbning. Dessutom skänker deltagarna i bloppisen en del av intäkterna till Friends.

*DIBS tar ut en avgift på 3 kronor per transaktion. Resten går oavkortat till Friends. Kampanjen pågår till 2016-06-30.

Kika in hos Familjefynd.se och va med och stötta kampanjen genom att själv lägga upp saker i bloppisen eller köp något du behöver.

 

Friends_POS_CMYK - Kopia

Om Friends

60 000 barn utsätts för mobbning varje år. Det är barn som vaknar varje morgon med en klump i magen. Det är barn som berövas den trygghet de har rätt till. Barn som i några fall tar sina liv. Friends finns till för deras skull. Mobbning går att stoppa. Det vet de genom sin verksamhet på tusentals skolor i snart 20 år.

Friends undersökningar talar sitt tydliga språk. I de skolor som deltar i deras Friendsprogram minskar mobbningen med i snitt 24 procent efter ett år. I var fjärde skola minskar mobbningen med 50 procent. Friends metod går ut på att samla tillgänglig kunskap inom forsknings- och skolvärlden och att generera ny forskning genom samarbeten med universitet. De paketerar kunskapen i utbildningar som ger skolor, idrottsföreningar och förskolor tillgång till praktiska verktyg för att förebygga mobbning, diskriminering och kränkningar. Samtidigt bedriver Friends opinionsbildning för att synliggöra mobbning och dess konsekvenser med syfte att lyfta frågan högt på den politiska dagordningen.

Friends grundades 1997 av Sara Damber och har sedan dess vuxit till att idag vara Sveriges största organisation som arbetar mot mobbning. Friends är en icke vinstdrivande barnrättsorganisation, utan statliga bidrag. Tack vare stöd från företagssponsorer, stiftelser och privatpersoner kan de fortsätta utbilda i hur vi kan arbeta förebyggande för att stoppa mobbning!

Panorama

About the Author : Kina Björck

0 Comment

Kommentera