Om oss

Collage ny

Bilderna på Jessica & Kina är fotade av Fotograf Carlos Norlén.

 

Styleguide föddes ur en gemensam kärlek till mode, skönhet och livsstil mellan två vänner Jessica Wahlgren och Kina Björck.

”Styleguide och bloggarna är en förlängning av våra liv, vad vi är och vad vi älskar. Här kan du plocka inspiration och hitta produkter du direkt kan shoppa online, innehåll och handel på ett och samma ställe.  Som tvåbarnsmammor jonglerar vi båda med att få ihop våra spännande yrkesliv med vardagen och allt vad det innebär.”

”Vi vill dela med oss av våra passioner och ambitioner och Styleguide har vuxit utifrån det. Vi känner att det saknas tips och  inspiration för kvinnor i vår egen ålder och därför vill vi inspirera och guida dig genom en ständigt växande modedjungel. Extra roligt är också att våra vänner Daga Lamy och Lisa Stadell kommer dela med sig av sina liv och personliga stilar”

Jessica flyttade från Blekinge som 20-åring. Efter mellanlandningar i Malmö och Göteborg hamnade hon slutligen i Stockholm där hon utbildade sig till Hår- och Make up-artist. Sedan dess har hon haft en enorm bredd på sina uppdrag. Hon behärskar såväl fashion som den mest naturliga groomingen. Dessutom har hon gjort många olika tv- och musikal-produktioner. Jessica förflyttar sig utan problem mellan Fashionweek, Eurovision Song Contest, redaktionella jobb och musikalscener. Hon har alltid ett fullspäckat schema och det märks att hon älskar sitt jobb.

Kina har varit i modevärlden sedan hon flyttade från Småland till Stockholm 1999. Sedan dess har hon jobbat som stylist med de flesta svenska modemagasin och stora galor som bl a. Melodifestivalen, Fotbollsgalan och Talang. Utöver det har hon varit inköp- och pr-ansvarig för olika märken bl a Charlotte Perrellis Parfym The Girl. Hon anlitas även som Creative fashion consultant och visual merchandiser. Kina har en svaghet för fina ting, hon jämför sig med en skata som samlar på fina saker. Hennes signaturlook innehåller ofta t-shirt, skinnbyxor och klackar.

Med Kina och Jessicas mångåriga erfarenhet inom PR , mode och skönhet har de en bred kompetens inom genren, som förhoppningsvis kommer inspirera och underlätta er vardag.

”Under Styleguide kommer ni finna våra favoriter, trend-och skönhetsanalyser, inspiration, QuickFix, Work Shops och tävlingar mm. Vi hoppas att Du gillar vår sida och vänder Dig till Styleguide för att få tips och råd, och vi är lyhörda för dina behov. Vår ambition är att se till att varje mail får ett svar.”

XOXO  Jessica & Kina